Nu este un lucru prea usor sa primim sfaturi financiare in lumea interconectata in care traim. Insa, de la cine vin aceste sfaturi financiare nu tocmai potrivite? Si, mai ales, ar trebui sau nu sa avem incredere totala in ele? Gestionarea finantelor este din pacate un subiect pe care sistemul de invatamant evita sa il abordeze. Insa, de ce se intampla acest lucru? Greu de raspuns la aceasta intrebare…
De la cine este bine sa primesti sfaturi financiare?
Proprii nostri parinti sunt primii profesori pe care ii avem in viata. Inainte de a intra pentru prima data intr-o sala de clasa deja avem o idee formata despre cum arata lumea sau despre cum ar trebui sa arate. In momentul in care vine vorba despre educatie financiara si finante personale, parintii sunt cei care incearca sa ne ajute in diferite moduri. De la cine este cel maibine sa primesti sfaturi financiare? De la parinti? De la bunici? De la frati? De la colegii de serviciu?
Nu mai trebuie sa asculti de « specialistii » in esecuri financiare. Nu este poate usor sa recunosti faptul ca unii din membrii familiei tale sau unii prieteni habar nu au despre ce vorbesc atunci cand vine vorba despre gestionarea banilor, insa trebuie sa luam lucrurile ca atare. Asta pentru binele tau. Trebuie sa gasesti oameni de incredere de la care sa ceri sfaturi. Daca stii pe cineva care s-a bucurat de succes, spune-i ca ai vrea sa inveti de la el cate ceva. Majoritatea se vor bucura foarte tare sa te ajute, trebuie doar sa ii intrebi.