Cultivarea lavandei poate aduce profituri de invidiat!

In ultima vreme, cultivarea lavandei este o idee de afaceri din ce in ce mai accesata. De ce? Ei bine, interesul pentru aceasta cultura a crescut indeosebi incepand cu momentul in care multi au aflat sa profiturile ce se pot obtine dintr-un hectar doar ajung pana la 8000 de euro.  Asadar, sperand si ei la un astfel de castig, tot mai multi romani au dat curs acestei idei. Si nu au regretat.

In general, cei ce pornesc pe acest drum sunt cei care dispun de suprafete nu foarte mari de pamant, de doar cateva hectare, dar care sunt dispusi sa investeasca destul de mult, intrucat costurile sunt destul de mari. De asemenea, terenul va trebui sa se preteze unei culturi de lavanda si sa indeplineasca anumite conditii. Daca va ganditi si dumneavoastra ca o astfel de afacere vi s-ar potrivi si ati fi dispus sa investiti in ea, va oferim cateva detalii despre cultura, dar si despre afacere in sine. Mult succes!

Dupa ce ati gasit terenul, va trebui sa il pregatiti. In general, lavanda se poate cultiva fie toamna, fie primavara, insa de recomandat este sa se faca toamna, intrucat astfel se va permite dezvoltarea butasilor iarna, iar radacina se va fixa mai bine in sol. Si fiindca tot am atins aspectul ‘sol’, acesta va trebui sa fie bine pregatit pentru cultivare prin mai multe procedure specifice, cum ar fi aratul, frezatul, discuitul si bilonare. Toate acestea costa in jur de 2000 de lei pe hectar, in cazul in care inchiriati utilajele, insa alta optiune pentru inceput nu veti avea.

Citeste si:  Idei de venituri pasive in 2023 pentru a castiga bani

Plantarea de butasi se va face in primavara, iar costurile totale ale butasilor vor ajunge undeva la aproximativ 30000 de lei. Insa, depinde si de soiul pe care il alegeti, cat si de modul in care se va face recoltarea. Irigarea suprafetei cultivate se va face prin picurare, asadar ar fi ideal ca plantatia sa beneficieze de o sursa de apa prin apropiere. Daunatori ce pot ataca lavanda nu prea exista, aceasta fiind o veste buna, intrucat nu va trebui sa va bateti capul cu acestia.

Cat despre recoltare, aici aveti mai multe optiuni pe care le puteti explora.Se poate face manual sau cu motocoasa, insa o alternativa este reprezentata si de un anumit utilaj special, care se poate atasa la tractor si care costa destul de mult. Asa ca, pentru o suprafata mica, ar fi bine sa ramaneti la munca manuala, daca vreti sa fiti profitabil.

Trecand la afaceri, vanzarea lavandei se poate face in stare proaspata pentru a folosi la productie de ulei, de exemplu. Mai intai, trebuie sa fie uscata in spatii speciale, nu la soare, ci intr-un spatiu anume, la intuneric. Trebuie sa stiti ca cererea de lavanda pe piata interna a crescut semnificativ in ultimii ani, insa nu ignorati nici ofertele de afara, intrucat sunt destule si foarte profitabile.

Citeste si:  Afaceri cu capre - conditii necesare si venituri posibile
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment